(10) Flytande restaurangen

Loboc River flyter först en kortare sträcka åt väster, vänder sedan söderut och mynnar i havet som ligger mellan Bohol och Mindanao. Floden flyter i nedre delen av sitt lopp förbi staden Loboc där en av Bohols allra bästa upplevelser finns, flodkryssningen med mat och musik och dans.
Det tar en knapp timme att ta sig hit från villan. Just innan man kommer fram passerar man bron som en gång byggdes, men som aldrig blev färdig eftersom det plötsligt stod en gammal kyrka i vägen. Inga pengar fanns att riva bron, inga pengar fanns att riva kyrkan. Den halvfärdiga bron och den gamla kyrkan befinner sig nu på varsin sida av vägen, två mäktiga grånade stenansikten som tycks betrakta varandra i stillsam väntan på den sista striden.


Vi köper biljetter och visas till en av de väntande flodrestaurangerna. Maten är framdukad, bandet börjar spela och inleder med Sades ”Smooth operator”.
Restaurangen lägger ut på floden och det vackra, böljande landskapet med en nästan regnskogsartad växtlighet glider långsamt förbi. Att långsamt färdas på det gröna flodvattnet med den blå himlen och de upptornande bymolnen blir till en nästan meditativ upplevelse. På en av de högsta kullarna ser jag ett kors, Filippinerna är fortfarande ett djupt troende land. Det sker en långsam förändring bort från den oreflekterande, nästan medfödda tron på himmel och helvete, men ännu en tid kommer de bibliska korsen att blicka ned på de risodlande bönderna.


Båten gör ett längre stopp vid en brygga som fungerar som scen för en dansuppvisning, filippinska folkdanser med dansare klädda i vackra röda dräkter. Passagerarna på båten är välkomna att delta.
Sen tuffar vi tillbaka till Loboc, möter andra flytande restauranger på vägen, några snabbare båtar passerar. Det är varmt och mycket fuktigt.
Det var andra gången vi var här. Det blir nog en tredje också nästa gång vi kommer hit.

8. 20180123_120217
Traditionell dans
Här finns några videor, men filerna är stora, det kan ta lite tid innan de rullar igång.

 

Use this link to download videos from the floating restaurant:

www.itpedagogen.com/floating/

 

 

[Previous]      [Next]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s